Share

tokyo_gore_police__

Body horror, unul din subgenurile care mi-a intrat pe sub piele si nici c-a mai iesit, a dat cateva capodopere greu de ignorat. Boli, mutilari, paraziti, mutatii genetice si alte monstruozitati fac deliciul iubitorilor de gore. Cronenberg a dat tonul si s-au gasit multi care sa-i tina isonul.
Iata cateva dintre cele mai scarboase transformari din istoria filmului horror, majoritatea nerecomandate celor cu stomacul slab.

Tetsuo, the Iron Man

Man meets machine, cyberpunk marca Tsukamoto. A avut parte si de doua sequeluri cam nereusite: Tetsuo, Body Hammer (1992) si Tetsuo: Bullet Man (2009)

The Fly

In 1986, David Cronenberg l-a transformat pe Jeff Goldbloom intr-o musca, spre disperarea Geenei Davis. A devenit instant un cult. Va mai amintiti sfarsitul?


Scanners

Tot Cronenberg, tot genial. Capete care explodeaza, ochii ce ies din orbite etc. Scena asta e memorabila:


Antiviral

Fiul lui Cronenberg calca pe urmele tatalui cu o satira sociala care trage un semnal de alarma legat de obsesia celebritatii si ne arata cat de departe pot merge unii fani pentru a fi asemenea idolilor sai. Mai are multe de invatat, dar pentru un debut, nu arata deloc rau.


The Thing

Mai are nevoie de vreo prezentare? Evident, e vorba de originalul lui Carpenter, nu de remake/sequel/prequel sau ce-o fi aia.


The Human Centipede

Ass to mouth action. Sick, twisted. & fun. But wrong in sooo many ways. Mie mi-a satisfacut apetitul de orori si astept si partea a treia.


Possession

Isabelle Adjani, intr-o forma de zile mari, si-o trage cu o creatura cu tentacule intr-un film-cult marca Andrzej Zulawski.


Society

Brian Yuzna a reusit sa scarbeasca pe toate lumea dar si-a dobandit statutul de regizor cult. O satira sociala care iti intoarce stomacul pe dos. Dare to play?

Blood glacier

un horror austriac vazut relativ de curand, in care au loc niste mutatii destul de imaginative. Hibrid de carabus si vulpe si o multime de alte mutatii genetice delicioase. Un omagiu adus lui The Thing.

Thanatomorphose

Un debutant din tara lui Cronenberg ne arata cu precizie anatomica cum o boala sexuala transforma o tanara intr-un cadavru ambulant. Mult mai reusit decat Contracted, aparut in acelasi an.


Uzumaki

My guilty pleasure. Copilaresc si naiv, dar plin de imaginatie, asa cum sta bine unei adaptari dupa o manga japoneza. Oameni care incep sa transforma in melci uriasi cu cochilii spiralate, altii centrifugati intr-o masina de spalat, freze cool si o multime de scene wtf.

In my skin/Dans ma peau

Marina de Van scrie, regizeaza si interpreteaza rolul unei femei care devine obsedata de trupul ei si incepe sa se automutileze, dupa ce sufera un accident care o transforma.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website