Share

THE CONJURING

Noi am facut cunostinta cu ANNABELLE la DRACULA FILM FESTIVAL, cand a facut cativa spectatori sa tipe si pe altii sa se crispeze pe scaune. Personal, mi s-a parut un film cumintel care a preluat cam toate cliseele filmelor de gen, cu o poveste subitrica si cateva scene scary, la care te cam asteptai. S-a mizat mult pe atmosfera, sunete, jocul lumina- intuneric, si pe unghiurile de filmare dar nu s-a pus prea mult pret de poveste. Actiunea se petrece in anii 60, in California si ne spune povestea unei familii terorizate de o papusa in care s-a ascuns un spirit rau. De fapt papusa e destul de pasiva in acest film si in afara ca se hatane pe scanul balansoar si ca dispare de unde e pusa si apare cand si unde te astepti, nu face prea mult lucru. Nu e deloc agresiva precum Chucky care sare cu cutiutl la gatul victimelor, spre deliciul nostru. Pentru diversiune, scenaristii au facut loc si unei intrigi secundare, despre culte satanice (atat de prezente in peisajul cinematografic de azi).

Ne bucura totusi interesul din ce in ce mai mare al cineastilor pentru filmele de gen si faptul ca acestor filme incep sa le fie alocate niste bugete mai mari si o distributie atent aleasa: Sinister, Indisious, The Conjuring, The Woman in Black, The Purge vor beneficia toate de sequeluri…

Acum cateva cuvinte despre ANNABELLE, copy/paste din comunicatul de presa:

Înainte de Trăind printre demoni a fost Annabelle. V-a îngrozit de-a dreptul în “Trăind printre demoni”, însă abia acum începe totul pentru Annabelle. Capabilă de cele mai crunte acte de cruzime, păpuşa Annabelle este închisă într-un muzeu ocult din Connecticut, unde primeşte doar vizita preotului, care o binecuvantează de două ori pe lună.

John Form a găsit cadoul perfect pentru soţia sa însărcinată, Mia, o frumoasă păpuşă de colecţie, îmbrăcată într-o rochie de mireasă de un alb imaculat. Însă Mia nu va fi încântată pentru prea mult timp de papuşa sa, Annabelle.

Într-o îngrozitoare noapte casa cuplului este invadată de un grup de satanişti, care îi atacă violent, lăsând în urmă nu doar râuri de sânge şi teroare. Sataniştii au invocat o entitate atât de malefică încât nimic din ceea ce au făcut ei nu se compară cu faptele sinistre de care e capabil spiritul blestemat întruchipat acum de… Annabelle.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website