Share

Oldboy a dat startul… urmeaza Audition si I saw the devil.
Americanii au pus ochii pe doua filme-cult asiatice si vor sa faca propriile variante. Si nici nu e de mirare… scenariile filmelor asiatice sunt complexe, povestile originale si atmosfera atat de bine construita incat nu ai ce sa le reprosezi. Vom asista la aceeasi violenta extrema sau din aia cu manusi, care sa fie accesibila unui grup cat mai larg?

audition1
AUDITION, una din dementele controversatului cineast japonez Takashi Miike, a socat multa lume la vremea lui, mai exact in 1999, si continua sa fascineze fani ai genului horror de pretutindeni. Dupa 15 ani de la premiera filmului, americanii s-au gandit sa-i faca un remake, care va fi produs de Mario Kassar, producatorul unor pelicule precum RAMBO, TERMINATOR sau BASIC INSTINCT. Sunt foarte curioasa ce actrita vor alege sa intre in pielea lui Eihi, interpetata de Asami Yamazaki, una din cele mai cool psihopate din istoria cinematografiei.
Filmul are la baza romanul cu acelasi nume scris de Ryû Murakami iar subiectul suna cam asa: un vaduv se hotaraste sa organizeze un casting fals, in care spera sa-si cunoasca viitoare sotie. Dupa ce pune ochii pe sfioasa Eihi Shiina, o fosta balerina, de o frumusete incredbilia, incepe sa ii faca curte, iar fata pare si ea la randul ei interesata de el. Doar ca Eihi este una din cele mai sofisticate psihopate din lume iar metodele ei de tortura intrec orice imaginatie.

I SAW THE DEVIL

I Saw The Devil.rmvb_008315098
Al doilea film care va avea parte de un remake american este I saw the Devil, care a captat atentia cineastilor Simon Barrett, scenaristul V/H/S/, A Horrible Way to Die si Adam Wingard care a regizat You’re Next , A Horrible Way to Die, recentul The Guest si scurtmetraje din V/H/S, V/H/S 2 si The Abc of death.
I Saw the devil este un thriller sud-coreean, de apropae 3 ore,  regizat de Ji-woon Kim (A tale of two sisters, A bittersweet life, The good , the bad and the weird) care il are ca protagonist pe Min-sik Choi, adica Mr. Oldboy himself si ce sa vezi, vorbeste tot despre razbunare…Un politist porneste pe urmele unui criminal sadic care i-a ucis logodnica. A promis ca il va face sa sufere de 1000 de ori mai tare decat a suferit ea. Si exact asta si face. Il prinde, il chinuie il bate bine, apoi, spre suprindere aceastuia (si a noastra), ii da drumul. Nu il lasa sa scape de tot pentru ca porneste iar pe urmele lui si repeta figura. De fiecare data cand il prinde, il mai chinuie putin si ii da drumul, dupa care il gaseste din nou. Si tot asa. Jocul de-a soarcele si pisica devine din ce in ce mai violent iar in urma lor raman din ce in ce mai multe victime. Pentru ca in incercarea lui de a pedepsi monstrul s-a transformat chiar el in unul.
Cel de-al doilea actor principal, Byung-hun Lee, nu este la prima colaborare cu Ji-woon Kim, el aparand si in The Good, the Bad, the Weird si in A Bittersweet life.
In ceea ce priveste remake-ul american, sper doar ca Wingard sa nu-l distribuie pe Joe Swangberg in unul din cele doua roluri principale…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website