Share

calvaire-1

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival bate la usa iar noi am uitat sa va povestim putin despre cele trei filme ale regizorului belgian Fabrice Du Welz: Vinyan, Calvaire şi Alleluia care vor fi proiectate in cadrul festivalului.
Alleluia, cel mai recent film al lu Fabrice du Welz, este considerat unul dintre cele mai stranii şi mai iconoclaste filme ale lui 2014. Este al doilea capitol din “trilogia Ardenilor”, un opus care a ȋnceput cu bizarul şi delectabilul Calvaire, şi este inspirat din povestea adevărată a criminalilor Martha Beck şi Raymond Fernandez, o pereche de iubiţi distructivi cuprinşi de o cumplită frenezie ucigaşă. Bazat pe o serie de crime care-au îngrozit America, Alleluia este un portret de cuplu. O infirmieră (LolaDueñas) își abandonează copilul pentru a porni alături de noul ei iubit, un gigolo cam bătrâior (Laurent Lucas), într-o aventură mortală. Victimele sunt femeile singure, trecute de prima și-a doua tinerețe, și destul de credule încât să doneze sume considerabile pentru misiunea fictivă din Africa, pe care gigolo-ul camuflat în preot pretinde că o susține financiar. Decesul survine ca urmare a geloziei furibunde de care infirmiera dă dovadă de fiecare dată când una dintre victime începe să suspecteze ceva sau să facă avansuri pretinsului preot.

Vinyan (2008)
După ce tsunami-ul a lovit Thailanda în 2004, Jeanne (Emmanuelle Béart ) și Paul (Rufus Sewell), un cuplu de europeni bogați, și-au pierdut fiul. La ani după catastrofă cei doi se întorc, disperați să-și regăsească fiul, și ajung dincolo de legi și civilizație, într-un tărâm parcă desprins din Apocalypse Now. Căutările lor sunt din start sortite eșecului, dar odată ajunși la tribul de copii rămași orfani după tsunami și deveniți creaturi sălbatice cei doi întrevăd o cale de comunicare cu lumea morților. Dincolo de drama de familie și toate durerile celor doi părinți, Fabrice Du Welz urmărește dezintegrarea psihică a cuplului de protagoniști.
Vinyan a fost premiat la Sitges în 2008.

Calvaire (2004)
Thriller psihologic cu multe suferințe fizice, Calvarul își aduce protagonistul, un cântăreț de mâna a doua, în Belgia rurală. Mai exact într-o zonă săracă și sălbatică unde, rămas cu mașina în pană, protagonistul interpretat de Laurent Lucas devine victimă a demenței unui bătrân văduv dar și a întregii comunități rurale, deloc binevoitoare. Violent și nihilist, Calvarul amestecă printre torturi și umlințe un studiu despre gen și un portret memorabil al psihozelor de grup. Filmul a fost premiat la Amsterdam Fantastic Film Festival și Gérardmer Film Festival în 2005.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website