Share

rec-4-one-sheet

Dintre filmele found-footage primul REC a reusit sa ma sperie cel mai tare… si eu nu am sperii cu una cu doua! REC avea in prin plan o echipa de filmare care vrea sa faca un documentar despre “o zi din viata unui pompier” si il urmeaza pe acesta intr-o cladire unde se intampla lucruri suspecte. Mai exact, sunt atacati de niste creaturi care au contactat un virus. Atmosfera este extrem de tensionata iar panica si disperarea protagonistilor pare atat de reala, incat e molipsitoare.

[Rec] 4: Apocalypse a fost la Toronto Midnight Madness si deschide oficial festivalul de film Sitges iar noutatea e ca nu mai avem de-a face cu un film found footage! REC 4  ne readuce la origini, reluand povestea jurnalistei Angela Vidal, cu care am facut cunostina in prima parte. Aceasta a reusit cumva sa iasa din cladire si este tinuta in izolare in carantina, intr-un loc indepartat, aflat in mijlocul apelor. Bineinteles ca este purtatoarea virusului periculos. Rec 4 este regizat de Jaume Balaguero, cel care a co-regizat primele doua parti, de data aceasta fara colegul sau Paco Plaza (care a semnat singur regia celei de-a treia parti REC 3).

REC 2 a continuat povestea si ne-a adus in prim plan niste tineri care se strecoara in cladirea evacuata in paralel cu actiunile unei echipe SWAT care incearca sa sigileze apartamentele si sa gaseasca posibili supravietuitori. Nu s-a ridicat la nivelul primului film din serie, dar tot am avut parte de ceva suspans.

REC 3 Genesis miza mai mult pe umorul negru al spectatorilor si nu prea mai avea nicio legatura cu povestea anterioara, o mare parte din actiune petrecandu-se in aer liber iar dupa primele 15 minute s-a renuntat total la stilul found-footage. In REC 3 Genesis protagonista e o mireasa a carei nunta este distrusa chiar de catre invitati care incep sa se transforme in zombie si sa se infrupte din creierii nuntastilor. Mireasa se inarmeaza cu o drujba si … nu-i greu de ghicit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website