Share

19 scurt-metraje din 15 tari vor fi vazute la urmatoarea editie a Festivalului de Film Horror&Fantastic Luna Plina, care va avea loc intre 10 si 13 august la Biertan, judetul Sibiu. Filmele vor fi impartite in trei calupuri si vor rula de joi pana sambata de la ora 22.00, la cinema Vertigo.  In putin peste trei ore cinefilii vor face o excursie printre legendele, angoasele si cosmarurile lumii. Vor descoperi cum e cu oamenii-tap in Canada, pana unde merge gelozia in Germania, cum se simte paranoia in Italia, si cat de curioase sunt florile din Indonezia. Vor mai afla si povestea unei toalete magice din Taiwan, cum se salveaza o printesa pe repede-inainte in Olanda, dar si cum faci rost de hartie igienica in timpul unei apocalipse cu zombie.

Dintr-un total de peste 1350 de scurt-metraje inscrise, selectionerul si criticul de film Catalin Mesaru a ales cu greu 19.

“A fost o sarcina absolut ruda cu nebunia sa aleg doar cateva scurtmetraje pentru cele trei calupuri. Au ramas extrem de multe pe dinafara. Short list-ul initial continea 135 de titluri. Din pacate, insa, niciunul dintre aceste 19 scurtmetraje nu este romanesc, romanii nu sunt inca frate cu horror-ul, se pare. Sper ca la anul sa fac slalom prin macar 10-20 de titluri autohtone si sa-mi pun probleme apropo de cate scurt-metraje horror romanesti sunt prea multe intr-un calup, spune Catalin Mesaru.“

Lista completa a filmelor selectionate este:

#1

Pasiune, regia Arthur Vernon (Franta) – Niste oameni de stiinta sunt paralizati. Exista doar un singur antidot.

Oracait, regia Matt Barrett (SUA) – O poveste despre broaste si despre razbunare.

Cercul negru, regia Hasan Can Dagli (Turcia) – Un grup misterios organizeaza un eveniment special intr-un conac abandonat.

Scurtut, dar dragut, regia Junaid Chundrigar (Olanda) – Un tanar erou are foarte putin timp la dispozitie pentru a salva printesa.

Asura, regia Won Chan Song (Corea) – Intr-un canal, lucruri ciudate i se intampla unei fetite.

8, regia Irina Guivan (Rusia) – Un barbat este condamnat sa repete acelasi moment pentru eternitate.

#2

Holy F__k, regia Chris Chalklen (Anglia) – Tensiunea erotica dintre un preot si un demon atinge cote maxime.

Oh-bey, regia Gloria Abigail Haryono (Indonezia) – O floricica foarte curioasa se hotaraste sa scape din sera.

Rosalita, regia Luciano de Azevedo (Brazilia) – Un barbat isi dezlantuie cele mai intunecate dorinte.

Corpuri ceresti, regia Tim Aspert, Sebastien Guerrieri (Franta) – Un om de stiinta incearca sa ia legatura cu sotia sa pierduta in spatiu.

Spiritul Aurului, regia Chin-Ta, Chan, Ching-Yun, Ou-Yang (Taiwan) – A fost odata ca niciodata o toaleta magica…

Baie de sange pe 8mm, SUA, Un cosmar sanglant filmat pe 8mm.

#3

Gelozie, regia Matthias Wissmann (Germania) – Innebunita de gelozie, o tanara va deveni cosmarul barbatului pe care-l iubeste.

Uitare, regia Gabriele Saffioti (Italia) – Atunci cand paranoia si izolarea te innebunesc.

Sub 0°, regia Itai Hagage, Jonathan Gomez (Costa Rica) – Viata este legata spiritual, dar si fizic de natura.

Asta-seara vei muri, regia Sergio Morcillo (Spania) – O tanara e avertizata: “Asta-seara vei muri”.

Fac pe mine de mor, regia Ja Mie Tey (SUA) – Un batranel chior se trezeste fara hartie igienica in mijlocul unei apocalipse zombi.

Omul-tap din Kananaskis, regia Tristin Deveau (Canada) – Niste prieteni spun pe rand povesti despre omul-tap din Kananaskis

Cele ascunse, regia Joshua Long (Australia) – Unele secrete ar trebui sa ramana ingropate pentru totdeauna.

Nu lipsesc de la „Luna Plina” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room”, atelierele fantastice sau targul de produse traditionale si hand-made. Cinefilii au la dispozitie, pentru cazare, pensiunile din zona, dar si un camping modern.

Ne vedem pe acolo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website