Share

Cei de la TIFF au anuntate filme din sectiunea UMBRE, cea care ne intereseaza in mod special.

Din cele 7 titluri selectionate, 3 probabil ca le-ati vazut deja: Train to Busan, The Wailing si Prevenge.

Iata cele 7 filme impreuna cu sinopsisul lor de pe siteul TIFF:

ANIMALE/TIERE (ELVETIA)

O oaie lovită cu maşina pe un drum de ţară este punctul de pornire al unor experienţe bizare pentru Anna şi Nick. La un moment dat ei nu vor mai fi în stare să îşi dea seama unde se află: în lumea reală, în propria imaginaţie sau, posibilitatea cea mai neliniştitoare, în imaginaţia altcuiva?

PARINTI/DANEMARCA

Când fiul lor se mută, Kjeld şi Vibeke decid să îşi caute o locuinţă mai mică. Descoperă că apartamentul în care au locuit în vremea studenţiei este de vânzare şi îl cumpără, gata de un nou început. Kjeld redecorează apartamentul exact cum era când au stat în el prima oară şi, pentru o vreme, cei doi soţi îşi retrăiesc tinereţea. Dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată când, într-o dimineaţă, Kjeld şi Vibeke descoperă că au întinerit cu 30 de ani.

RAZBUNARE PREVENTIVA/UK

Ruth, o femeie însărcinată, lasă în urmă un şir de cadavre. Ascultă de copilul ei, mizantrop şi încă nenăscut, care consideră societatea vinovată că nu are tată. Pruncul îi vorbeşte lui Ruth din pântece, învăţând-o cum să ademenească şi să lichideze victimele încrezătoare. Ruth va fi nevoită să aleagă între izbăvire şi distrugere în momentul când devine mamă.

THE WAILING/SATUL BLESTEMAT

Un străin în vârstă îşi face apariţia într-un sat, dar nimeni nu ştie când sau de ce. Curând sătenii mor unul câte unul. Se ucid în moduri groteşti, din motive inexplicabile. Toţi ochii se îndreaptă spre străin…

STRALUCIRE INTUNECATA

Bazat pe o crimă care s-a petrecut în 1996 în Shibuya, Tokyo. Într-o zi Emi este vizitată de fostul ei iubit, Takumi. Acesta îi spune că sora ei mai mare, Tomomi, a dispărut după ce şi-a ucis soţul, pe Kohei. Emi este devastată. Ce a împins-o pe sora ei la o asemenea faptă?

TRAIN TO BUSAN

O epidemie misterioasă provoacă haos în Coreea! Pe măsură ce virusul neindentificat îşi face simţite efectele în întreaga ţară, guvernul declară legea marţială. Pasagerii expresului de Busan, oraş care a reuşit să evite epidemia, trebuie să lupte pentru supravieţuire. 453 de kilometri între Seul şi Busan. Urcă în tren dacă vrei să rămâi în viaţă!

THE WANDERERS/ROMANIA

Experimentatul vânător de vampiri Louis Moudon şi companionul său, un jurnalist, ajung într-un izolat sat din Transilvania pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar. Alături de călăuza lor, tânăra localnică Sorana, şi de echipa unui reality show, ei vor afla că sătenii se confruntă cu o năpastă cumplită. Louis va trebui curând să înfrunte o descoperire cu totul surprinzătoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website