Share

att1Azi intra in cinematografe un nou film horror despre care nu stiam nimic inainte de a primi acest comunicat pe care-l redam aici, cu copy-paste:

Incarnate / Demonul abordeaza tema exorcizarilor dintr-o alta perspectiva, la granița SF: oare cum se vede lumea prin ochii celor posedați? Și cum ar fi sa putem intra în mintea lor?

Cameron (interpretat de David Mazouz), un baietel de unsprezece ani, o înspaimanta pe mama sa, Lindsay (Carice van Houten din Game of Thrones, Black Book), cand începe sa se încuie în camera sa pe întuneric, sa vorbeasca în limbi stravechi şi sa prezinte simptomele posedarii de catre diavol. Alertata sa intervina pentru rezolvarea acestui caz, reprezentanta Vaticanului, Camilla (Catalina Sandino Moreno, nominalizata la Oscar pentru rolul principal din filmul Maria Full of Grace), îl contacteaza pe Dr. Seth Ember (Aaron Eckhart, nominalizat la Globurile de Aur, pentru rolul din musicalul Thank You for Smoking), un om de ştiinta imobilizat în carucior de invalid, solicitandu-i sa scoata demonul din acest baiat.

Ember, care prezinta toate “simptomele” unui adevarat paria, propune o metoda neortodoxa de “expulzare” a demonului: asistat de tehnicieni și conectat la niște aparate speciale care îl mențin în viața, specialistul intra în mintea celui posedat și încearca sa-l extraga din lumea imaginara în care îl ține captiv spiritul malefic. Acesta se încarneaza dintr-un corp în altul, iar riscurile sunt uriașe pentru toți: copilul poate muri cand demonul îi parasește corpul, iar specialistul însuși ar putea deveni noua sa gazda. Iata elementele care poziționeaza aceasta  poveste horror supranaturala la granita dintre mai multe subiecte actuale: tehnologia revoluționara, la limita SF, utilizata astazi în știința, lumea spiritelor, familia dezbinata.

Pentru a intra mai bine în pielea personajului pe care-l interpreteaza, actorul Aaron Eckhart a recurs la diverse experimente: s-a deghizat într-un veteran de razboi invalid, cu probleme mintale și imobilizat în caruciorul cu rotile, și a început sa urle la cei care se relaxau pe Venice Beach. De asemenea, s-a așezat în fața unei case scumpe; proprietara, înspaimantata, a gasit, totuși, puterea de a relaționa cu el, întrebandu-l daca se simte bine, iar Eckhart a fost impresionat de efortul femeii de a-și controla emoțiile și de a arata empatie.

La randul sau, cel mai tanar actor din film, copilul protagonist David Mazouz alias Cameron, și-a impresionat colegii printr-o abilitate remarcabila de interpretare, dovedindu-se un actor înnascut, în ciuda ritmului alert al producției, filmarile realizandu-se în numai 23 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website