Share

what-we-become-2

Gata am aflat, in sfarsit, cele sase lungmetraje aflate in cursa pentru marele premiu DRACULA!

Ele vin din Rusia, Ungaria, Suedia, Danemarca, Serbia si Marea  Britanie si au fost selectionate de Anca Gradinariu si Alin Ludu Dumbrava.

Este vorba de:

The Rift (r. Dejan Zecevic, 2016), primul SF care vine din Serbia dupa destramarea Iugoslaviei, si care repune aceasta tara pe harta cinematografului fantastic: investigarea unui satelit prabusit duce la o epidemie de zombie.

Paranormal Drive (r. Oleg Asadulin, 2016) este o productie ruseasca, surprinzator de simpla si eficienta, al carei personaj principal este de fapt o masina de lux posedata

The Man Who Was Thursday (r. Balazs Juszt, Ungaria, 2016), un thriller paranormal cu pulsatii erotice, o aduce pentru a doua oara in atentia publicului Dracula Film Festival pe binecunoscuta actrita Ana Ularu, prezenta si pe genericul filmului de deschidere, Inferno (r. Ron Howard, 2016).

In The Open (r. Marc Lahore, 2015, Marea Britanie), unul dintre cele mai frapant de originale filme fantastice ale ultimilor ani, deja multipremiat in circuitul festivalier, trei rebeli joaca tenis in mijlocul pustietatii indraznind sa viseze, desi viata s-a transformat intr-o  farsa si sfarsitul lumii se apropie. Cam ce se intampla atunci cand Federer se transforma in Mad Max si Beckett fuzioneaza cu Tank Girl.
O pelicula extrem de fierbinte este si The Giant (r. Johannes Nyholm, 2016), filmul suedez care a facut senzatie la festivalul de la Toronto si care face parte, in acest moment, din competitia celui de la San Sebastian. O poveste superba si foarte emotionanta a triumfului individual si un basm ce explodeaza de vitalitate, simbolistica si culoare.

What We Become (r. Bo Mikkelsen, 2015), primul film danez cu zombie cu o productie impresionanta, a fost prezent si in selectia festivalurilor de la Sitges, Bruxelles, Londra si Zagreb. Surprinzator de puternic, nu neaparat din cauza a ceea ce se intampla, ci din cauza a felului in care se intampla, e genul de horror noir, o specie azi pe cale de disparitie.

Cei care vor decide ce film din cele de mai sus va primi trofeul Dracula sunt trei profesionisti, responsabili de festivaluri de gen internationale de prim rang: Magnus Paulsson (Festivalul International de Film Fantastic de la Lund, Suedia), Ian Rattray (Horror Channel FrightFest) si Jonathan Lanaerts, (Festivalul International de Film Fantastic din Bruxelles).

Si asta nu e tot! 33 de filme, cat se poate de noi si inedite, au fost alese in competitiile Dracula Film Festival, care va avea loc la Brasov in perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One si Centrul Cultural Reduta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website