Share

Afis Luna Plina(1)

Cu 8 zile inainte de start, au fost facute publice filmele ce vor rula in cadrul celei de-a 5-a editii LUNA PLINA. Din cele 6 filme din competitie, 3 au fost deja la TIFF – Shelley, Vizitatorul si Ludo – asa ca ne mai raman inca 3 premiere:

Mi Gran Noche (r. Álex de la Iglesia) 

SENSORIA (r. Christian Hallman)

PRESAGIO/ „Omen” (r. Matias Salinas)

Ne punem speranta in scurtmetrajele selectionate de Catalin Mesaru – „Ermida”, „Mayday”, „La Voce”, „Death Sentence”, „The Procedure”, „Leshy” și „Somnul lui Richi”, descrise drept:

„Scurtmetrajele din selecție acoperă o plajă largă de delicii poetic-terifiante, scabroase și cu impact eminamente la publicul doritor de frisoane pe șira spinării. Filmele vin din zone diferite ale globului: Canada, Portugalia, Franța, Cehia, SUA și, mai ales, România –  lucru îmbucurător pentru publicul neaoș însetat de groază și teroare”

Iata si trailerele & descrierile celor 6 filme din competitie:

Shelley (r. Ali Abbasi), proiectată la Berlinale, o tânără româncă acceptă să fie mamă surogat pentru un cuplu care nu poate avea copii, dar lucrurile se dovedesc a nu fi atât de simple. „Shelley” e o mostră impecabilă de film de groază, prilejuindu-i actriței Cosmina Stratan un excelent rol de compoziție.

O raritate, România e prezentă în program cu Vizitatorul, debutul în lungmetraj al lui Jamil Hendi cu Ionuț Grama, Oana Irina-Dușu și Andreea Boșneag în rolurile principale. Un horror autohton despre un apartament cu o istorie sumbră și tinerii care se mută în el.

Din India vine „Ludo(r. Q, Nikon), o poveste sângeroasă – interzisă minorilor – despre patru adolescenți și un joc blestemat. Filmul atinge teritorii neexplorate ale genului horror și are potențialul de a schimba fața cinema-ului horror indian.

Mi Grande Noche

cel mai recent film al renumitului regizor Álex de la Iglesia, prilej de excese bahice, satiră și explozii histrionice tipice pentru un Revelion televizat local.

SENSORIA

Un film danez despre Caroline, bătută oricum de soartă, își dorește un nou început și schimbă apartamentul, moment în care realizează că nu este atât de singură pe cât ar crede și pe cât și-ar dori.

Presagio

Din Argentina aflăm cum e cu teroarea la psihiatru, Presagio (Omen) e povestea unui tânăr scriitor pe care terapia după moartea soției și a copilului îl catapultează într-un univers halucinant, la granița dintre real și fantastic.

Din comunicatul de presa mai aflam ca “Festivalul de Film Horror & FantasticLună Plină”, primul de acest gen din România, începe pe 25 august în Biertan și, timp de patru zile, își va trece spectatorii, cu șoc și groază, prin toate colțurile lumii. Grozăviile se vor petrece în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, dar și la terasa „La Țăruș”.

Pentru că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la lansare, în atmosfera unică a Biertanului, spectatorii îi vor putea revedea pe David Bowie și Jennifer Connelly în iconicul Labyrinth (r. Jim Henson, 1986). Ca în fiecare an, neegalatul, mereu surprinzătorul și adictivul „Rocky Horror Picture Show” (r. Jim Sharman, 1975) va închide festivalul.

Nu lipsesc de la „Lună Plină” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room” sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website