Share

nina-forever-review

11. Holidays

O antologie care privește din perspectiva genului cele mai importante sărbători ale anului. Din această suită de episoade se remarcă trei, unul dintre ele, cu siguranță cel mai amuzant, e zamislire a minții inegalabilului Kevin Smith.

12.  Jeruzalem

Filmul a cîstigat anul trecut marele premiu la Dracula Film Festival. E un found footage care, stilistic vorbind, nu iese cu absolut nimic în evidență. Lipsit de orice substanță, uneori de-a dreptul iritant, Jeruzalem scoate în față doar contextul socio-politic zbuciumat, pe fundalul căruia se desfășoară.

13. Ludo

Ludo e un horror indian trenant și, mai ales, haotic, cu doua cupluri de tineri care urlă inexplicabil unii la alții, în timp ce-și petrec noaptea într-un mall alături de alt cuplu – de data aceasta format din doi vrăjitori antici pentru care, din motive greu de înteles și de justificat, barierele temporale cad. Și e la fel de zgomotos pe cît de nonsensic este.

14. Nina Forever

Un anti-date movie care privește amuzat spre o gramadă de sînge în care se scaldă un menaj în trei. În plus, acest debut funcționeaza perfect și în sfera horrorului-metaforă, în care se mai încadrează recentele It Follows și Contracted.

15.  Pride and Prejudice and Zombies

Prostuț dar funny, filmul rîde în hohote de romanul lui Jane Austin.

16. Southbound

Unul dintre cele mai bune filme horror pe care le-am vazut în acest an (desigur, pînă în momentul ăsta). Ceea ce face remarcabil acest omnibus este structura sa perfect sferică, ca rezultat al trecerii dintr-un episod în altul prin prisma unui personaj ce face punte între povești total diferite, dar încadrate în jurul unei teme principale: vina.

17. The Conjuring 2

Doar un alt film de James Wan, care funcționează (im)previzibil și sigur, pe baza unor principii sonore elementare: de cîte ori muzica și/sau sunetul scade în intensitate (atunci cînd nu se oprește de tot) intervin scare jumps-urile. Altminteri, odată ce te-ai prins cum stă treaba cu aceast truc, mai degraba de factură sonoră, din filmele lui nu-ți prea mai rămîne nimic memorabil.

18. The Purge 3

Inutil de precizat că franciza asta e una care a rămas fără oxigen. Nimic nu s-a schimbat, nimic nu se mai schimbă, nici macar felul în care este filmata ceafa lui Frank Grillo, astfel încît să pară identica cu cea a lui Dylan McDermott.

19. The Witch

Despre filmul ăsta am scris și am vorbit destul ca să reiau la nesfîrșit că, din punctul meu de vedere, e cel mai bun horror din ultimul deceniu. Pur și simplu, acest debut este o capodoperă absolută.

20. Viral

Un horror din seria celor cu infecții propagate cu oarece rapiditate. Însă, din nou, la fel de inutil încît nu m-ar mira să apară, la un moment dat, și pe ecranele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website