Share

Liza main still

Au fost facute publice cele 6 titluri internationale care se bat pentru marele trofeu DRACULA 2015!

Printre ele se afla Be My Cat: A Film For Anne, primul film romanesc 100% found-footage, care noua ne-a placut atat de mult incat l-am luat la intrebari pe regizorul filmului, Adrian Tofei.

Iata cele 6 titluri:

JeruZalem (2015, Israel)
Regia: Doron Paz si Yoav Paz
Doua tinere americane sunt ademenite de un student la antropologie, frumos si misterios, într-o excursie la Jerusalem. Dar distractia e brusc întrerupta atunci când cei trei sunt prinsi în mijlocul unei apocalipse biblice. Prizonieri ai vechilor ziduri din Orasul Sfânt, cei trei calatori trebuie sa supravietuiasca îndeajuns de mult cât sa gaseasca o cale de scapare, în timp ce furia iadului se dezlantuieste asupra lor.
Festivaluri: Frightfest 2015, Sitges 2015, Fantasia 2015, Pifan Film Festival 2015, premiulpublicului si premiul pentru celmai bun film la Festivalul de film de la Jerusalem.

Be My Cat: A film for Anne – Un film pentru Anne (2015, România)
Regia: Adrian Tofei
Obsedat sa realizeze un film cu actriţa hollywoodiana Anne Hathaway, un tânar din România recurge la gesturi extreme folosind trei actriţe pentru a înregistra scene din film. Scopul sau?Sa i le trimita lui Anne ca dovezi ale abilitaţilor sale regizorale şi actoriceşti.
Festivaluri: Fantasporto, TIFF Cluj, Bram Stoker Film Festival.

Landmine Goes Click – Cu piciorul pe mina(2015, Georgia)

Regia: Levan Bakhia
Aceasta poveste sumbra despre violenta si razbunare confirma ca exista o noua generatie extrem de talentata de regizori de horror în Europa de Est. Trei turisti americani traverseaza un peisaj dezolant din Georgia rurala. Zona e cunoscuta pentru faptul ca e plina de mine din timpul razboiului. Dar acest pericol se dovedeste a fi unul minor încomparatie cu întâmplaril de cosmar care urmeaza. O combinatie de Deliverance cu Death and the Maiden si cu nimic din ce ati mai vazut pâna acum, filmul lui Bakhia porneste în forta si nu se potoleste nici macar o clipa pâna la incredibilul cadru final.
Festivaluri: Frightfest 2015, Grossmann Fantastic Film & Wine Festival, premiulpublicului la Fantasporto, Portugalia.

Idyll – Idila (2015, Slovenia)
Regia: Tomaz Gorkic
Dupa o noapte de betie, Zina, un fotomodel amator, pleaca pentru o sesiune foto în padure, acompaniata de ambitioasa Mia, de apaticaDragica si de snobul fotograf Blitcz. În acel loc idilic, o banala sesiune foto se transforma într-o lupta feroce pentru supravietuire.
Festivaluri: Grossmann Fantastic Film&Wine Festival.


Liza, The Fox-Fairy – DemonulLiza  (2015, Ungaria)

Regia: KárolyUjjMészáros
Liza e o asistenta naiva si dragalasa de 30 de ani ce traieste în Csudapest, capitala unei Ungarii fictive din anii ‛70, condusa dupa un sistem capitalist. Ea are grija de Marta, vaduva fostului ambasador japonez. În timp ce Liza îsi serbeaza ziua de nastere, Marta e ucisa de Tomy Tani, fantoma unui cântaret japonez din anii ‛50. Rudele victimei o încrimineaza pe Liza, iar sergentul Zoltan, însarcinat sa ancheteze cazul, începe sa se îndragosteasca de suspecta. Dupa o serie de ghinioane inexplicabile din viata ei amoroasa, tânara e convinsa ca s-a transformatîntr-un demon din mitologia japoneza.
Festivaluri: Fantasporto (Marele Premiu al sectiunii pentru filme fantastice), Méliès-ul de argint pentru Celmai bun film fantastic european, Cel mai bun film la Festivalul Filmului Fantastic de la Bruxelles, Cel mai bun film siregizor la Festivalul International de Film Fantastic de la Madrid, Cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Fantasportos.a.

The Perfect Husband – Sotul perfect (2014, Italia)

Regia: Lucas Pavetto
Viola si Nicola traverseaza o perioada dificila. Relatia lor de cuplu a fost pusa la încercare de un avort neasteptat. Ca sa depaseasca aceasta criza, decid sa petreaca un sfârsit de saptâmâna într-o casa veche din padure, dar planul lor ia o turnura diabolica când în mintea unuia dintre soti se insinueaza o nebunie suspecta. Ceea ce ar fi trebuit sa fie un week-end linistit se transforma, brusc, într-un cosmar mortal.
Festivaluri: Fantasporto, Nola Horror Film Fest, New Orleans, Celmai bun film de debut la Fantafestival, Italia, Celmai bun film la Open Wound Horror, New Mexico, Celmai bun film la Macabre Faire Film Festival, New York.

Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival va avea loc între 7 si 11 octombrie, în Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria si Sala Patria.

Ne vedem pe acolo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website