Share

Shadows Shorts

“Everyone dies. Fast.” Iata cu ce “orori” ne delectam anul asta la TIFF:

Razbunari, drame psihologice, parodii SF si abordari neasteptateale horror-ului, thriller-ului, western-ului sau filmului politist se regasesc si anul acesta în cele mai „intunecate” sectiuni la TIFF: Umbre/ Shadows.

Pentru prima data, povestile din Umbre-Scurtmetraj/ Shadows Shorts nu vor mai rula inaintea filmelor din competitie, ci in calupuri separate. Spectatorii se vor delecta cu 12 titluri atent selectate sub umbrela Everyone dies. Fast”.
Filmele din Shadows Shorts sunt „cerebrale, profunde, întunecate ca poveste, însa nu vor lipsi si unele care vor amuza, cum ar fi Padurea neagra / El bosque negro si Copilul vadit / The Obvious Child”, dupa cum declara selecționerul Mihai Mitrica. De la scurtmetrajul excelent al renumitului scenarist si regizor mexican Guillermo Arriaga, Accidentul / Broken Night, pana la filmul mut norvegian Seceratoarea / Autumn Harvest, o odisee în alb-negru a halucinatiilor unui marinar din nordul îndepartat la supranaturalul si foarte originalul Stomacul / The Stomach, despre cum se comunica cu lumea de dincolo – filmele din Shadows Shorts sunt mereu surprinzatoare.

Umbre-Lungmetraj:

Haemoo (r. Shim Sung-bo), un thriller despre un subiect delicat – traficul de oameni. Cu premiera la Toronto si cu Bong Joon-ho (Snowpiercer) ca producator si co-scenarist, filmul „transforma o tragedie reala într-un comentariu asupra inegalitații sociale si a costului supraviețuirii”, conform „Variety”.

Din Japonia vine, în premiera internaționala, o drama cu accente horror, Canalul razbunarii /The Revenge Channel (r. Hisatake Kikkawa), în care o reuniune de clasa conduce la violențe extreme, atunci când trei prietene decid sa îi pedepseascape cei care le-au agresat în timpul scolii.

Un western modern plasat in provincia Kerry scoate cinema-ul irlandez în afara zonei sale de confort. În Întuneric la marginea orasului / Darkness on the Edge of Town, debutantul Patrick Ryan propune o poveste cu multe turnuri neasteptate inclusiv pentru protagonisti, atunci când o adolescenta promite sa razbune moartea surorii sale mai mari.

O poveste infuzata de crima este si cea a romancierului Eric Cherrière, care paseste pentru prima data în spatele camerei pentru Cruzime / Cruel, o fascinanta drama noir ce sondeaza motivațiile unui criminal în serie.

De la Berlinala vine Sibylle (r. Michael Krummenacher), un thriller psihologic în care viața unei arhitecte este transformata tumultuos si imprevizibil atunci când devine martora unui accident, în timpul unei vacante.

Tot din Germania, cu imaginile sale alb-negru percutante, horror-ul romantic În cautarea iubirii adevarate /True Love Ways (r. Mathieu Seiler) face tranzitia de la un portret intim al unui cuplu în impas la o macabra cursa de-a soarecele si pisica.

Ne vedem pe acolo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website