Share

unnamedMelancolic & intunecat si cu niste efecte speciale care te vor bantui multa vreme, SPRING e cool pe alocuri, chiar daca mult din actiune nu prea face sens (sau n-a fost pe intelesul meu). Filmul combina perfect o poveste de iubire de genul Before Sunrise, cu replici naturale si amuzante, cu o poveste mitologica intunecata, fiind (cred) primul horror-romance cu monstri. Pe deasupra mai e regizat si de Justin Benson & Aaron Moorhead, care au mai facut un horror pe placul meu – RESOLUTION.

Povestea incepe trist si macabru cu decesul unei mame chinuite de cancer, apoi se lumineaza treptat, transformandu-se intr-un travel-movie, care m-a dus putin cu gandul la AFFLICTED. Mai exact, avem un american, Evan – Lou Taylor Pucci (EVIL DEAD)- care fuge de problemele sale de acasa si se refugiaza intr-un sat de pescari din Bella Italia, unde o intalneste pe Louise (Nadia Hilker), o fata absolut superba, de care se indragosteste. Dupa o noapte de sex, Evan stie ca ea e aleasa si chiar si atunci cand ii afla secretul teribil, decide sa ii ramana alaturi, chiar daca nu ii este prea clar ce fel de lighioana este fata – “are you a vampire, werewolf, zombie, witch, or an alien?

Pacat ca explicatia stiintifica e cusuta cu ata alba, la fel cea mitologica. Si total incredibil faptul ca Louise, in 2000 de ani de existenta (uups, spoiler), nu a reusit sa se indragosteasca pana nu l-a cunoscut pe Evan, care este (dupa parerea mea) un barbat total neinteresant. Filmul castiga puncte la capitolul imagine, alternand peisaje idilice cu dealuri de maslini si portocali si stanci dramatice cu transformari grotesti demne de un body-horror movie de top.

spring-movie-monster

spring-transformation-scene

spring1

spring2

spring-international-poster

8974892e574047b2343c9caa75e980b8

Una peste alta, merita o vizionare.

Din aceeasi zona va recomand si Thale sau Nymph.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website