Share

poster BIFFc

Festivalul International de Film Bucuresti (20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Club Control) are in program cateva filme potrivite pentru publicul nostru.

Iata 5 dintre acestea:
A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT

Un horror/romance/thriller alb-negru cu vampiri, made in Iran, scris si regizat de o gagica – Ana Lily Amirpour.

HIENA 

Cel mai bun thriller, Sitges 2014. Regizorul Gerard Johnson pune in scena una dintre cele mai brutale povești de gen contemporane, cu un ochi la Michael Mann și celalalt la Ben Wheatley.

COLD IN JULY

Michael C. Hall este texanul Richard Dane care, trezit de sunetul unui intrus care a intrat in casa lui, se panichează si trage un glont, care il omoara. Politistii il considera un fel de erou local, dar cand merge sa dea declaratiile oficiale despre incident, constata că acestia au schimbat identitatea victimei. Si cum nu era de ajuns, Ben tatal celui ucis de el este eliberat din inchisoare si vrea sa-si razbune fiul. Si asta e doar inceputul, pentru ca povestea e mult mai complex. Un thriller regizat de Jim Mickle, cel care a facut remake-ul la We are what we are.

THE TALE OF PRINCESS KAGUYA

Cel de-al cincilea și, totodată, ultim film făcut de Isao Takahata la Studiourile Ghibli este bazat pe povestea japoneză Povestea tăietorului de bambus și este, pe bună dreptate, o capodoperă animată în care imagini sublime se îmbină la perfecție cu superba coloană sonoră a lui Joe Hisaishi.

NYMPH
Un horror sarbesc cu Franco Nero (care va fi si el prezent in sala, fiind invitat special al aceste editii) despre care v-am povestit si noi mai multe aici.

Programul il gasiti pe siteul festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website