Share

bates_motel

Hoteluri spooky din filme:)

Hotelul Overlook din The Shining

Overlook Hotel arata frumos pe dinafara, dar inauntru risti sa dai nas in nas cu gemenele sinistre, peretii sunt decorati cu mesaje gen REDRUM, lifturile ascund tsumani de sange, iar daca te cazezi in camera 237, iti uram “noroc”! In plus, nu cred ca ai vrea sa-l ai in preajma pe Jack Torrance (Jack Nicholson) cand o ia razna.
Filmarile la Shining au avut loc in Timberline Lodge, in nordul statului Oregon, iar interiorul hotelului a fost reconstruit si gandit de Kubrik atat de minutios incat unii afirma ca ne-ar fi lasat tot felul de semne greu, dar nu imposibil, de descifrat. (vezi doc Room 237).
Lui Stephen King i-a venit insa inspiratia in The Stanley Hotel din Estes Park, Colorado, hotel ce apare in miniseria din 1997.

Hostelul din “Hostel”

DON’T! Nu calcati pe urmele celor trei studenti americani cu chef de petrecere si nu ascultati sfaturile necunoscutilor din tren, oricat de tentante ar fi ele. La hosteluri nu va spun sa renuntati, pentru ca reprezinta o sursa buna de a economisi niste bani, cu toate sa surprizele neplacute sunt destul de dese. Nimic nu se compara insa cu ce-si imagineaza Eli Roth despre aceste locuri. Cu toate ca actiunea filmului are loc in Bratislava, filmul a fost turnat in Cehia, in orasul Cesky Krumlov, un oras idilic transformat de Eli Roth intr-un adevarat cimitir al ororilor.


Bates Motel din Psycho

Daca esti femeie mai bine cazi lata de oboseala decat sa te cazezi in Bates Motel! Asta daca nu cumva vrei sa faci cunostinta cu cel mai cunoscut psihopat din istoria cinematografiei, Norman Bates, adus la viata de maestrul suspansului: Alfred Hitchcock.

Stai linistit ca locatia originala nu exista cu adevarat, casa si motelul fiind construite pe platoul de filmare al celor de la Universal Studios in 1959, iar fanii se lupta inca pentru a pastra casa intr-o forma decenta.

Hotelul Yankee Pedlar Inn din The Innkeepers

The Innkeepers este o poveste cu fantome care isi fac veacul intr-un hotel prafuit si pe cale sa fie abandonat. Ti West si-a cazat intreaga echipa de filmare in hotelul Yankee Pedlar Inn din Connecticut, o locatie despre care se zvonea ca e bantuita si care i-a inspirat subiectul povestii. In film, dupa inchiderea hotelului, doi fosti anagajati, Claire (Sara Paxton) si Luke (Pat Healy) isi propun sa nu paraseasca hotelul pana nu rezolva misterul unor evenimente care se petrec de ceva vreme aici.

Hotelul Dolphin din 1408

O alta ecranizare dupa Stephen King care ne poarta intr-un hotel bantuit din New York, in care urmarim aventurile paranormale ale unui scriitor in pana de inspiratie. John Cusack se cazeaza in Hotelul Dolphin fix in camera 1408, despre care se zvoneste ca e bantuita, unde spera ca primeasca inspiratie pentru cartea sa  numita Ten Nights in Ten Haunted Hotel Rooms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website