Share

4277640,cMc2Q4b_CzaajgpdEY_avNmH5NgwtfzP7DCe6p3GQF5dMf3pUgk7xLDXZ8tKvlDi1H1IAfmPU7pckuW_8sNCwg==

Asiaticii fac filme ciudate dar unele sunt atat de dubioase incat nu le pot incadra in nicio categorie. Aceste bizarerii vizuale ultra-violente, fara nicio logica, extreme si kitschoase, au un public al lor, in general oameni cu un simt al umorului mai special dar si o toleranta ridicata.  Cu toate ca dau dovada de destula imaginatie, n-au niciun fel de valoare artistica (cu mici exceptii gen filmele lui Tsukamoto) dar cui ii pasa! Pe mine ma amuza si ma deconecteaza. Multe dintre aceste ciudatentii au la baza manga, altele au izvorat pur si simplu din imaginatia bolnava a cineastilor.

Maestrii acestui gen sunt Noboru Iguchi, Takaski Miike, Yoshihiro Nishimura, Naoyuki Tomomatsu si altii mai mult sau mai putin cunoscuti.

Iata cateva titluri wtf care merita o vizioare:

DEAD SUSHI

Sub bagheta “magica” a lui Noboru Iguchi, bucatile de sushi prind viata si incep sa omoare oamenii sau sa se imperecheze asemenea lor (vezi trailer). In prin plan e fiica unui bucatar legendar, interpretata de actrita-luptatoare de arte martiale Rina Takeda, care fuge de acasa si intra intr-o poveste complicata de razbunare.

ZOMBIE ASS: Toilet of the Dead

Tot Noboru Iguchi,  iar titlul si trailerul cred ca zic totul. Cand o hoarda de zombie iese din canal si ataca populatia singura care poate salva omenirea este o Megumi, o karatista a caror basini au un efect mortal asupra zombilor iesiti din WC.

ICHI THE KILLER 

Trecem in alta liga cu genialul film marca Miike, in care avem un adolescent timid care se transforma intr-o fiara in costum de supererou atunci cand se excita si care-si alege victimele din liga yakuza. Ultraviolent, tortura rafinata si momente wtf la inaltime.  In distributie apar Tadanobu Asano si Shinya Tsukamoto.

TOKYO GORE POLICE

Actiunea se petrece candva in viitor, iar Eihi Shiina (Audition) este Ruka, o politista care se lupta cu mutanti si alte creaturi dubioase.

ROBO GHEISA

M-a cucerit cu trailerul, care contine cam toate scenele wtf din film. Gheisele-robot sunt antrenate sa omoare yakuza si-s inarmate cu  katana care ies din fund si stropesc cu lapte de demon iar la nevoie se transforma in tancuri.

THE MACHINE GIRL

Noburu Iguchi o impinge in lupta pe Asami, o orfana torturata careia i se taie o mana si care gaseste o modalitate originala de a se razbuna.


HELLDRIVER

Apocalipsa zombie si femei bine dotate care aduc iadul pe pamant. sau ceva pe aproape..

TETSUO, THE IRON MAN

Man meets machine, cyberpunk marca Tsukamoto. A avut parte si de doua sequeluri cam nereusite: Tetsuo, Body Hammer (1992) si Tetsuo: Bullet Man (2009).

 GUN WOMAN

Asami, goala cam 80% din film, e transformata intr-o arma de ucis care sa serveasca drept razbunare pentru un savant dement. Mai multe despre acest film aici.

MEATBALL MACHINE

Cult, Splatter, cyberpunk, gore din 2005, care face deliciul iubitorilor de ciudatentii. Greu de povestit in cuvinte..

Alte filme WTF din aceasi categorie:

Hard Revenge, Milly (2008)

Oppai Chanbara: Striptease Samurai (2008)

Hard Revenge, Milly: Bloody Battle (2009)

Vampire Girl VS. Frankenstein Girl (2009)

Alien Vs. Ninjas (2010)

Mutant Girls Squad (2010)

Sexual Parasite: Killer Pussy (2004)

Big Tits Zombie (2010)

Gothic & Lolita Psycho (2010)

Yakuza Weapon (2011)

Deadball (2011)

1343741766_1343171477_2

BigTitsZombie3D1

dead-sushi-exclusive__span

m36

Robogeisha-2

Eihi-Shiina-In-Tokyo-Gore-Police

hell_driver

mutant-girls-squad-chainsaw-ass

REJECTpartTWO

tokyo_gore_police__

4501796_l5

meatball-machine-full

T1sI0

tokyo-gore-police

vampire-girl-vs-frankenstein-girl-20

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website