Share

septicdvdjpg-0d1a15-horz

“Its a dirty job but someone’s gotta do it.”
Septic Man te baga in rahat pana la gat si iti testeaza toleranta. Daca ai trecut de primele minute ale filmului, in care asisti o femeie care-si vomita matele, ei bine atunci stii deja ca a fost doar un aperitiv simbolic, in comparatie cu festinul care urmeaza.

Iata si scena cu pricina:

Scenariul, scris de Tony Burgess (Pontypool) are o poveste simpla care sfideaza pe alocuri logica, dar de cand ne asteptam la coerenta si precizie din partea unui film de cat B!
Actiunea se petrece intr-un oras candian, in preajma alegerilor dar si in preajma izbucnirii unei molime cauzata de contaminarea apei. Avem un nene, Jason David Brown, premiat la Austin Fantastic Fest pentru interpretare, care-si duce traiul prin canalizari si care e contactat de un necunoscut misterios si rugat sa salveze orasul, aflat in plina explozie de molima, si in prag de evacuare. Recompensa va fi una pe masura, si nu doar materiala ci il va transforma intr-un erou al orasului. Si cum sotia e bortoasa iar suma care ii este oferita e considerabila, accepta the dirty job
Omul nostru se baga in canal, rezolva problema dar ramane captiv in rahat, si la cheremul a doi frati, unul sadic si celalalt mai incet la minte, care-si fac veacul prin canalizare. Urmeaza o balaceala intr-o piscina a iadului, inconjurat de cadavre in descompunere, sobolani, voma, intestine.. timp in care omului nostru ii apar bube pline de puroi si se transforma incet incet intr-un monstru de toata frumusetea, ce pare desprins din filmele concetateanului Cronenberg.
De ce ai ramane, de buna-voie, captiv 90 de minute in aceasta hazna claustrofobica, timp in care aproape simti duhoarea si auzi bazaitul mustelor? Eu am facut-o pentru ca voiam sa vad cat de departe pot merge unii cineasti, iar Jesse Thomas Cook parca n-a mai stiut sa se opreasca.

Fanii shock & gore probabil ca vor avea orgasme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website